בענף הבנייה בישראל מתחולל שינוי מעניין: מהנדסים והנדסאים צעירים, בעלי ניסיון של שנים ספורות בלבד, מקודמים לעמדות ניהול ואחריות במהירות מפתיעה – לעתים עוקפים עמיתים ותיקים בעלי עשרות שנות ותק גם ברמת השכר. הסוד שלהם אינו טמון בקשרים, אלא בגישה שונה לחלוטין: הם זיהו את אחת הבעיות הגדולות ביותר בענף – ליקויי הבנייה שעולים מאות מיליוני שקלים בשנה לחברות – והבינו שמי שיכול לאתר ולמנוע אותם בזמן אמת, יביא ערך מוסף אדיר לחברה שלו. דרך רכישת ידע מעשי וטכני שאינו נלמד באקדמיה, הם מצליחים לחסוך לחברות שלהם מיליוני שקלים ומקפיצים את עצמם במהירות לעמדות מפתח בענף. סיפורו של הנדסאי תומר לוין, מהנדס ביצוע, ממחיש את הפער הזה ואת הדרך לגשר עליו.
“אני זוכר את עצמי קורא בחוזה, קורא במפרטים – עבודה על פי תקנים, על פי תקנות, שאף פעם לא קראת ואף אחד לא דיבר עליהם בלימודים בשום שלב, ובעצם מרגיש שאתה לא יודע מה אתה עושה.” כך מתאר תומר לוין, את תחילת דרכו המקצועית בענף הבניין.
זוהי תמונת מצב מוכרת למהנדסים והנדסאים רבים העוסקים בביצוע בענף הבנייה. חרף השנים באקדמיה, העיסוק בנוסחאות ובחישובים, אנשי המקצוע מגלים כי דווקא הידע הפרקטי – זה שאמור לאפשר להם לבדוק את תקינות העבודות בשטח – נעדר לחלוטין מתוכנית הלימודים. רבים נכנסים לענף ומגלים שהם לא באמת מוכנים להתמודד עם האתגרים בשטח.
“בסופו של דבר, אתה כמהנדס ביצוע אחראי על כל העבודות, ואנשים באים אליך ורוצים שתסביר להם איפה הטעות בתכנית, איך אפשר לפתור את זה, איך אפשר לבצע את העבודה,” מספר תומר. “ואז כשאתה נתקל בפערים כאלה שהם שואלים אותך ואתה לא מכיר, אתה מרגיש חשוף וחסר ביטחון. מבחינתי לפחות זה לא היה הגיוני. אי אפשר להתנהל בצורה כזאת.”
מהנדס רפאל גיל, מומחה איכות מבנים ומומחה מטעם בתי המשפט, מסביר כי מחקר הטכניון בנושא אפיון ליקויי הבנייה, חשף נתונים מטרידים:
במילים אחרות, ליקויים רבים לא מתגלים כלל בשלבי הביצוע, ונחשפים רק בשלבי המסירה – ואז העלות שלהם מתפוצצת.
״זה מאוד לא נעים לדעת שעבודה שהתבצעה תחת האחריות שלי, כללה טעויות משמעותיות, שעשינו משהו לא נכון שהוא עולה עכשיו כסף והוא עולה זמן וחוזרים אחורה במקום להתקדם. זה יוצר תסכול וזה מאוד מאוד לא נעים ברמה האישית. אתה מרגיש אחראי. זה אחד הדברים שבגללם רציתי ללכת וללמוד, כדי לא לחוות את התחושה הזאת שוב,״ מספר תומר.
על פי מחקר הטכניון, איתור ליקוי בשלבי הביצוע עולה רק 1% מהעלות הנדרשת לתיקון אותו ליקוי אם מאתרים אותו לאחר סיום הבנייה. במילים אחרות – תיקון מאוחר עולה פי 100!
מהנדס רפאל גיל מסביר כי המחקר מציג את שרשרת הליקוי בת ארבע חוליות:
הצגה זו של הדברים בשילוב הנתונים המטרידים, ממחישים את הערך העצום של איתור ליקויים וקטיעת השרשרת בזמן. מהנדס ביצוע שמסוגל לזהות ולתקן ליקויים בזמן אמת הופך לנכס אמיתי לחברה בה הוא עובד, מה שמשפיע ישירות על ההערכה המקצועית אליו, על הקידום שלו ועל השכר שלו.
תומר מצא את הפתרון בהכשרה מקצועית ייעודית שהעניקה לו את הידע הטכני המעשי הדרוש בשטח – קורס ההסמכה לבדיקת איכות מבנים של איגוד המהנדסים בהובלתו של המהנדס המומחה רפאל גיל. “אני זוכר את עצמי תוך כדי הקורס עובר שיעורים על איטום, אינסטלציה, ריצוף – הייתי כבר יודע לתרגם את זה לתוך חוזים, לתוך פתיחות מלאכה עם קבלנים. במקום לתהות אם העבודה שמתבצעת נכונה או לא, התחלתי לראות בדיוק איפה הבעיות ולוודא שהן מתוקנות מיד.”
בזכות הידע החדש, תומר הצליח לקטוע את שרשרת יצירת הליקוי עוד לפני שהנזק הכספי הפך למשמעותי.
ההשפעה של ההכשרה ניכרה באופן מיידי. “מהנדס שמסתובב באתר ולא רואה את הליקויים, לא קופצים לו לעיניים, הוא לא ישר מבין איפה הליקוי – זה סיור שהוא חסר משמעות,” מסביר תומר. “היום אני מזהה ליקויים בזמן, פועל לתקן אותם מיד, ומונע עיכובים שיכולים לעלות הון.”
כשקבלנים מבינים שמולם עומד מהנדס עם ידע אמיתי, הם משנים גישה. “כשאני מקפיא חשבון לקבלן שלא תיקן ליקוי – פתאום כל העבודה מתבצעת לפי התקן,” אומר תומר בחיוך. “ידע שווה כסף – וחברה שחוסכת מיליונים בזכות זיהוי מוקדם של בעיות מעריכה אותך יותר, וזה בדיוק מה שגורם לך להתקדם בקריירה.”
תומר מציין דוגמה מאירת עיניים: “אתה נתקל בהרבה מאוד מקרים שבהם מפקחים, קבלנים, יועצים שולפים משפטים כמו ‘לפי התקן אתה אמור לעשות אחת, שתיים, שלוש’. היום, כשאני מכיר את התקנים היטב, אני פשוט שואל: ‘לפי איזה תקן?’, ואז הם מתחילים לגמגם.”
מהנדס גל רוח, מנהל פרויקט בחברת קן-התור ומנהלו של תומר מחזק את הדברים: “כשתומר או כל מהנדס ביצוע כשמגיע לשטח אחרי קורס שהוא לומד את התקנים עד רמת הדיוק של מילימטרים, הוא יודע מה נדרש, הוא יודע איך לבדוק את הקבלנים בפועל – הוא בא ומפגין את הידע מול הקבלנים. קבלן מבין שיש מולו מהנדס עם מקצוע, עם ידע, הוא מקשיב, הוא מתקן תוך כדי הביצוע ולקבלנים אין סיפורים או טענות. ככה ליקויים לא נגררים לשלבי המסירה ואנחנו מקבלים מוצר הרבה יותר איכותי.״
זהו ערך קריטי לכל מהנדס שרוצה להתבלט – לא מספיק לסמוך על בעלי תפקידים אחרים. היכולת לדעת לבד, להתעקש על ביצוע נכון, ולוודא שהעבודה נעשית לפי הספר – היא שמבדילה בין מהנדס ממוצע למהנדס שמוביל.
“מבחינת קריירה, אתה לא צריך לחכות עשרות שנים כדי להתקדם,” מסביר תומר. “כשאתה מביא ערך שאין לאחרים – אתה זה שמקודם, אתה זה שמנהל, ואתה זה שמרוויח יותר.”
מהנדסים והנדסאים צעירים שמתבלטים בזכות ידע טכני אמיתי לא נשארים זמן רב בתפקידים זוטרים. הם הופכים למנהלים, מובילים פרויקטים גדולים יותר, ומקבלים אחריות על תקציבים משמעותיים. בסופו של דבר, השכר והקידום אינם נקבעים לפי ותק – אלא לפי הערך שאתה מספק.
מתן קן-תור, סמנכ״ל החברה, מספר: ״תומר הוא היום הבכיר באתר, והבנתי כמה שזה חשוב למהנדסים שלנו שברגע שעושים לך את הסדר הזה, אתה יודע מאיפה להביא את הדברים, לאיפה לגשת, איפה זה רשום – ככה אתה יכול באמת להשתפר וזה משהו שאנחנו רוצים שהתקיים אצל כל המהנדסים שלנו.״
לכן, הסוד של המהנדסים וההנדסאים הצעירים שמתקדמים במהירות הוא פשוט: הם משלימים את הפער בין מה שלמדו באקדמיה לבין מה שנדרש באמת בשטח. הם רוכשים את הידע הטכני המעשי – כיצד לזהות ליקויי בנייה, כיצד למנוע אותם, וכיצד לנהל באופן אפקטיבי את הפרויקטים והקבלנים. ידע זה הופך אותם לנכס יקר ערך בענף שסובל מעלויות עצומות בשל ליקויי בנייה. ומעל הכל הוא מביא אותם להיות שומרי הסף האמיתיים על תדמית החברה דרך איכות המוצר הסופי שנמסר לדייר.
מה אתה בוחר? להמשיך להתנהל בחוסר ידע וביטחון מקצועי, או להפוך לזה שמזהה ליקויים בזמן ומציל את החברה שלו ממיליונים בהפסדים? להישאר בשטח בלי לראות את הבעיות? או להפוך לאוטוריטה המקצועית שאנשים סומכים עליה?
מי אתה רוצה להיות?
לאן חשוב לך להגיע מקצועית וכלכלית? ומה אתה באמת מוכן לעשות בשביל זה?
תומר בחר להיות השונה – זה שיודע, זה שמביא את הערך המוסף, זה שאיתו אי אפשר להתווכח, ומתחת ידיו לא יוצאים פרויקטים עם ליקויים. הוא הכיר בפער שבין האקדמיה לשטח ולקח אחריות על הקריירה שלו. היום הוא נמצא במקום שאחרים רק חולמים להגיע אליו אחרי שנים רבות.
מהנדס רפאל גיל ואיגוד המהנדסים מזמינים אותך להפסיק להיות חלק מהבעיה ולהתחיל להיות הפתרון!
זה מגיע לך. לקריירה שלך. ולחיים שלך.
אם גם אתם רוצים להתקדם הרבה יותר מהר בתפקידים ובשכר כבר עכשיו
השאירו פרטים:
אם גם אתם רוצים להתקדם הרבה יותר מהר בתפקידים ובשכר כבר עכשיו
השאירו פרטים:
ובוא נדבר על איך גם אתם יכולים
לשנות את חוקי המשחק!